Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Grillpannen

Als je graag in de keuken staat, dan kan een grillpan niet ontbreken. Met een grillpan kun je net een beetje meer doen met je gerecht. Door je ingrediënten - of dit nu vlees, vis of groenten zijn - te grillen, blijft er veel vocht behouden. Dit zorgt voor een vollere smaak, en dat is natuurlijk precies waar je voor gaat. Maar je hoeft geen volleerd keukenprins(es) te zijn om de voordelen van een grillpan te begrijpen. Heb jij je net voorgenomen om minder vaak voor afhaalmaaltijden te kiezen omdat je toch iets meer je best wil doen voor je gezondheid? Met een grillpan bereid je snel gezonde maaltijden met veel smaak en weinig vet.

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Grillplaat Double Burner 40 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
242,00

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Grillplaat Griddle 40 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
239,00

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Grillplaat Grill 40 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
249,00

Swiss Diamond Cast au Four Grillpan 26 x 26 cm rood

Uitverkocht
Levering in 1-2 weken
99,00

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Induction Grillpan 28 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
194,00

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Induction Grillpan Diep 28 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
197,00

Swiss Diamond XD Non-stick Classic Grillpan 28 x 28 cm

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
175,00

Rösle Silence Grillpan

Uitverkocht
Gratis levering in 1-2 weken
119,00

Wat doe je met een grillpan?

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Grillen heb je zo onder de knie. Hoe werkt het precies? Verwarm de pan eerst een paar minuten voor. Een grillpan kan zeer heet worden en dat is precies de bedoeling. De hoge temperatuur van de pan zorgt ervoor dat de ingrediënten vrijwel meteen dichtschroeien, waardoor het vocht behouden blijft en je ingrediënten lekker sappig blijven.

Een grillpan is voorzien van ribbels. Deze ribbels zorgen ervoor dat de ingrediënten in hun eigen sap bakken. Je hoeft hierdoor geen of weinig olie te gebruiken. Als je toch olie wilt gebruiken, schenk dit dan niet zomaar in de pan. In plaats daarvan kun je de ingrediënten zelf van een dun laagje vet voorzien. Het vet en vocht dat vrijkomt als je bijvoorbeeld een stuk vlees grilt, verdwijnt in de ribbels en wordt niet opnieuw door het vlees opgezogen. Grillen maakt het daarom mogelijk om in een mum van tijd een mager en tegelijk bijzonder smaakvol gerecht op tafel te zetten. De ribbels zorgen daarnaast voor het karakteristieke grillpatroontje op je stukje vlees, zodat je gerecht er meteen heel chique uitziet!

Toch liever een grillplaat?

In plaats van een grillpan kun je ook een grillplaatje gebruiken. Een grillplaat zet je op je fornuis op twee pitten. Het werkt ongeveer hetzelfde als een grillpan, maar ziet er net even anders uit. Met een Double Burner heb je zelfs een grillplaat en een bakplaat in één!

Topkwaliteit grillpannen van gietijzer en sterk aluminium

Als je graag in de keuken staat of net met koken begint, dan is het fijn om grillenpannen van hoge kwaliteit tot je beschikking te hebben. Godu-wonen.nl heeft daarom uitsluitend kwalitatief hoogstaande grillpannen van gewaardeerde merken zoals Swiss Diamond en Cuisinova in het assortiment. Let op: niet alle grillpannen zijn geschikt voor inductie.

Grillpannen inductie zijn over het algemeen gemaakt van dik aluminium of gietijzer. Deze materialen zijn toppers in het geleiden van warmte en kunnen hoge temperaturen bereiken. Een aluminium grillpan komen razendsnel op temperatuur, dus je kunt vrijwel meteen beginnen. De hitte wordt optimaal over de gehele pan verdeeld, waardoor alle ingrediënten tegelijk zullen garen. De pannen van het vooraanstaande merk Swiss Diamond zijn voorzien van een bijzondere anti-aanbaklaag. Deze is namelijk gemaakt van nano-composiet en echte diamantkristallen.

Een gietijzeren pan kan, bij juist gebruik, een leven lang mee. Dit ijzersterke materiaal is niet kapot te krijgen. Tenzij je hem uit je handen laat vallen, want daar kan deze pan niet tegen. Gietijzer komt iets langzamer op temperatuur dan aluminium grillpannen, maar wordt wel zeer heet en heeft, net als aluminium grillpannen, een uitstekende hittegeleiding. Gietijzer heeft als voordeel dat de temperatuur lang behouden blijft. Je gerecht zal daarom niet snel afkoelen zolang het nog in de pan zit.

Grillpannen vereisen weinig onderhoud

Grillpannen van gietijzer en aluminium behouden hun kwaliteit het langst als je even tijd maakt voor een handwasje. Ze doen het namelijk niet goed in de vaatwasser vanwege het risico op beschadigingen. Vooral gietijzeren grillpannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Maak de grillpannen schoon met een beetje water en een zachte doek. Gebruik alleen zeep als het echt nodig is en spoel de pan daarna goed af. Het onderhoud van een grillpan gietijzer vraagt net iets meer aandacht: deze gedijt het beste bij een regelmatige behandeling met plantaardige olie, vooral als er zeep is gebruikt.