Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Pyrex

Pyrex is niet meer weg te denken uit de keuken. Groot geworden vanwege het bekende Pyrex glas dat niet is stuk te krijgen; niet in de vriezer en niet in de oven. Wie heeft er geen Pyrex ovenschaal of maatbeker in de keuken staan? Maar er is meer. Dit vooraanstaande merk heeft in ruim 100 jaar tijd een groot en breed assortiment opgebouwd. Niet alleen producten van het bekende glas, ook bakvormen niet zijnde van glas en pannen behoren tegenwoordig tot het uitgebreide assortiment.


Hoe het begon

1887; Otto Schott, een Duitse wetenschapper, ontdekte dat het toevoegen van booroxide aan de glassamenstellingen de weerstand tegen thermische schokken kan vergroten. Deze formule werd een groot succes en trok de aandacht van W.C. Taylor. Hij verbeterde de formule en kwam in 1912 op de markt onder de naam Nonex.

1915: Na meerdere ervaringen te hebben opgedaan met kapotte borden vroeg Bessie Littleton haar man, ingenieur bij Corning Glass Works, om een taartvorm van glas om er een cake in te bakken. Het was een succes. Ze experimenteerde met allerlei recepten, Corning raakte overtuigd en ontwikkelde het product door als consumentenproduct. De producten werden verkocht onder de naam Pyrex.

Vandaag de dag heeft Pyrex een diversiteit aan producten op de markt onder te verdelen in een aantal categorieën. Ovenschalen, stoofschalen, pannen, bakvormen, andere keukenaccessoires en bewaarbakjes voor babyvoeding.

Het geheim achter Pyrex glas

Pyrex glas is uniek. Het is een gehard borosiciaatglas van superieure kwaliteit. Het heeft een grote thermische en mechanische schokbestendigheid. Het glas is perfect aangepast aan extreme temperaturen van -40 graden C. tot maar liefst 300 graden C. Alle producten van glas zijn veilig in de oven, maar ook in de vriezer te gebruiken. Met de producten van Pyrex hoef je geen enkele culinaire uitdaging uit de weg te gaan. Of het nu gaat om het koken van een maaltijd, het serveren ervan, het bewaren van een restje of het opnieuw opwarmen van je maaltijd. Het kan allemaal.

Met al ruim 100 jaar ervaring is dit merk ondertussen niet meer weg te denken uit de keuken. Ieder product is gebruiksvriendelijk en van zeer hoge kwaliteit.

Producten van Pyrex verkrijgbaar op Godu Wonen

Godu-wonen.nl heeft een aantal producten van Pyrex in het assortiment. Neem bijvoorbeeld de Cook & Go schalenset. De schalenset bestaat uit 7 schalen in verschillende vormen en formaten. In een schaal kun je zowel je eten bereiden, bijvoorbeeld een heerlijke ovenschotel. Heb je een restje over? Met de bijgevoegde deksel kun je de schaal hermetisch afsluiten en deze in de vriezer bewaren. Is het restjes dag? Zet de ovenschaal in de magnetron en je kunt te maaltijd zo opwarmen. Het scheelt je dus enorm veel vaat door een en dezelfde schaal voor bereiden, bewaren en opwarmen te gebruiken.

Dit merk heeft niet alleen producten van glas in het assortiment. Zo zijn er ook fantastische braadpannen verkrijgbaar gemaakt van gietijzer. Gietijzer is ideaal om stoofschotels te bereiden. Door het zware materiaal duurt het even voordat de pan op temperatuur is, maar daar staat tegenover dat de warmte ook langer wordt vastgehouden. De hitte wordt geleidelijk en gelijkmatig verdeeld over de pan. De Slowcook braadpan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen: gas, halogeen, keramisch, inductie en elektrisch. Ook kan deze veelzijdige pan in de oven worden gebruikt.

Let op: de producten van Pyrex mogen niet in de glasbak. Bij de temperatuur die gewoon glas laat smelten, zorgt dit speciale glas voor taaie klonten die de machines is glasfabrieken laat verstoppen.