Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Servies

Borden, bekers, schaaltjes, bordjes en kommen: het valt allemaal onder ons servies. Wanneer je diverse van deze producten gaat kopen, dan zijn er een aantal elementen om op te letten. Vanzelfsprekend willen we lang genieten van de beste kwaliteit én hoogwaardige uitstraling. Dat betekent dat je kritisch moet kijken naar meerdere elementen. En let wel: de beste borden of kopjes hoeven geen kapitaal te kosten. Wat zijn stijlvolle en duurzame oplossingen?

Wat valt er allemaal onder servies?

Hiermee bedoelen we alles dat te maken heeft met eet- en tafelgerei. Het gaat derhalve om borden, bekers en alles dat daartussenin valt. Bestek rekenen we hier nadrukkelijk niet onder, hoewel dit natuurlijk wel zorgt voor de nodige aankleding. De meeste van deze producten zijn gemaakt van porselein, aardewerk, kunststof of andere materialen. Het meest gangbaar is overigens porselein, dit materiaal kent ook een hoogwaardige uitstraling. Borden en bekers worden in het kort ook wel serviesgoed genoemd, terwijl glazen deze benaming niet mogen dragen. Glazen zijn derhalve ook vaak niet gemaakt van porselein, terwijl dit bij bekers wel vaak voorkomt.

Duurzaam keukengerei

Naast de kwaliteit van ons servies is natuurlijk ook de duurzaamheid een belangrijke factor. Keukengerei is met name belangrijk voor eigen gebruik, in tegenstelling tot het tafelgerei. Dit betekent dat we minder hoeven te kijken naar een stijlvolle uitstraling, maar met name naar een functionele component. Je wilt borden en bekers die niet zomaar kapot zijn en voor langere tijd meegaan. Een fijne handgreep in combinatie met hoogwaardige materialen maken het verschil in huis. Bij het samenstellen van servies is het derhalve belangrijk om aandacht te schenken aan de individuele onderdelen en herkomst.

Stijlvol servies kopen

Tafelgerei is al evenzo belangrijk als keukengerei, maar bij tafelgerei mag je iets meer kijken naar een stijlvolle afwerking. Je gebruikt het namelijk niet alleen zelf, maar ook je gasten willen graag genieten van een prettige drinkbeker met een stevige kwaliteit. Steeds vaker wordt servies dan ook gemaakt van keramiek. Servies van keramiek is nog een klasse steviger dan porselein en het kent dezelfde stijlvolle uitstraling. Ben je een liefhebber van vrolijke kleuren in huis? Dan is tafelgerei een belangrijk element.

Speelse illustraties op het servies is niet ongebruikelijk en het maakt je vrolijk op een donkere dag. Dit is vooral mogelijk bij het kopen van grote borden of drinkbekers. Het toevoegen van stijl aan je serviesgoed geeft de hele huiselijke omgeving een impuls. Al je spullen bewaren in een glazen kast met open uitstraling maakt het zodoende helemaal af.

Oplossingen voor kleine kinderen

Lopen er bij jou in huis kleine kinderen rond? Dan is het servies niet altijd even veilig. Gelukkig is ook daar een oplossing voor, want keuken- en tafelgerei zijn tegenwoordig ook beschikbaar voor de allerkleinsten. Laat ze spelenderwijs opgroeien met servies dat minder breekbaar is en zo langer meegaat. Ook hier komen de creatieve illustraties weer goed van pas.

Servies

Klassieke look

De oude, klassieke look komt weer helemaal terug in huis. Mooie schilderingen op het tafelgerei, traditionele elementen op een drinkbeker en meer. De uitstraling van onze borden en bekers hoeft niet modern te zijn, maar mag best de authentieke sfeer behouden. Misschien drink je wel lekkerder koffie uit een oud-porseleinen koffiekop, of smaken de aardappelen lekkerder vanaf een bord met Delfts blauwe schilderingen. Je kunt het zo gek niet bedenken om een klassieke look mee te geven. 

Gevarieerd of juist bijpassend?

Wie zegt dat ons servies eenduidig moet zijn? Ook variatie kan juist zorgen voor sfeer en een mooie uitstraling. Ga daarom niet per definitie op zoek naar meer van hetzelfde, maar differentieer van je oude keuzes; wellicht kom je achter nieuwe inzichten om je verzameling een duurzame impuls te geven. Voor je servies is van alles mogelijk om tijdloze kwaliteit en een duurzame stijl te ontwikkelen.