Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Snijplanken

Een aantal dingen kunnen echt niet in je keuken ontbreken: kwalitatief hoogstaande pannen, scherpe messen en een goede snijplank. Als je geregeld in de keuken staat, dan weet je dat een fijn exemplaar onmisbaar is. Koken wordt veel leuker als je met goed spullen werkt. Dit geldt ook voor snijplanken. Godu-wonen.nl verkoopt daarom uitsluitend snijplanken en andere keukenartikelen van uitstekende kwaliteit, zodat jij zorgeloos de sterren van de hemel kunt koken.

De functies van een goede snijplank

Een snijplank voorkomt dat je aanrechtblad beschadigd raakt bij het snijden van groenten, vis en vlees. Daarnaast is het belangrijk voor de hygiëne: zomaar je ingrediënten op je aanrecht neerleggen is niet altijd even fris. Als je graag uitgebreid kookt, is het handig om meerdere snijplanken tot je beschikking te hebben. Het is bijvoorbeeld verstandig om vlees, met name kip, en andere ingrediënten niet op een en dezelfde plank te leggen. In de horeca wordt er daarom vaak met vier verschillende snijplanken kleuren gewerkt: voor vlees, vis, groenten en brood. Alles om de hygiëne te waarborgen.

Is je snijplank aan vervanging toe?

Als je graag kookt en regelmatig de snijplank erbij pakt, dan is het wel nodig om deze af en toe te vervangen. Het is namelijk niet te voorkomen dat er na verloop van tijd groeven ontstaan door het vele snijden. In deze groeven kunnen bacteriën zich ophopen en dat is niet de bedoeling. Koop je een snijplank van excellente kwaliteit, dan hoef je je hier gedurende een lange tijd geen zorgen om te maken. Houd de conditie van je snijplank alsnog goed in te gaten om vervelende situaties te voorkomen.

Waar let je op bij het kopen van een snijplankenset?

Allereerst het materiaal. Snijplanken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hard materiaal zoals glas of steen, of zachter materiaal zoals kunststof of hout. Snijplanken uit de laatste categorie vallen veruit het meest in de smaak. Deze hebben een zachte ondergrond waardoor je mes niet beschadigd raakt. Snijd je op een harde ondergrond als glas, dan bestaat het risico dat je messen bot worden.

Je kunt ook letten op het onderhoud.Snijplanken van hout gaan lang mee, maar zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Hout heeft een beetje persoonlijke aandacht nodig. Was een houten snijplank daarom met de hand en smeer deze af en toe in met een beetje olie om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. Snijplanken van kunststof kunnen vaak zonder problemen in de vaatwasser en dat maakt dit product bij veel kookliefhebbers geliefd. Lekker onderhoudsvrij.

Als laatste is de grootte van de plank van belang. Of je kiest voor een klein of groot formaat hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Ook vinden sommige mensen het fijn als de plank voorzien is van randen om vocht op te vangen of van een antisliplaag, zodat je plank niet per ongeluk wegschiet. Dit zijn allemaal factoren om over na te denken bij de aankoop van een snijplank.

Een goede en stijlvolle snijplank bestel je vandaag nog op godu-wonen.nl

Design in je keuken: Snijplanken van Joseph Joseph

Snijplanken hebben een duidelijk doel: je aanrecht beschermen tegen krassen en zorgen voor een stukje hygiëne. Maar het is best leuk als je snijplank er daarnaast ook nog eens stijlvol uitziet. Keukenartikelen hoeven tegenwoordig niet meer enkel functioneel te zijn, het oog wil ook wat! Neem bijvoorbeeld de Joseph Joseph. Dit gewaardeerde merk heeft oog voor design en kwaliteit. De strakke vormgeving van de Folio Steel Joseph Joseph snijplankenset zorgt er dan ook voor dat je een echt design product in je keukenkastje hebt staan. De planken zijn voorzien van verschillende kleuren, zodat je precies weet welke snijplank je voor welk ingrediënt hebt gebruikt en je hygiënisch te werk kunt gaan. Ben je klaar met snijden? De snijplanken kunnen na reiniging in een handige opbergbox worden opgeborgen.